Menu
CamperverhuurAustralie

Tips voor het reizen met een camper in Australië

Tips

Vroeg boeken

Let er bij camperhuur in Australië goed op dat u met name voor het hoogseizoen (jan-feb) vroeg boekt. De prijzen van de verhuurders zijn veelal gebaseerd op flextarieven, wat inhoud dat de prijs bepaalt wordt door 'vraag en aanbod'. Wanneer u vroeg boekt is er nog veel beschikbaar en zijn de laagste tarieven nog beschikbaar. Maar wanneer u in november-december boekt voor januari betaalt u de hoofdprijs. Ook de beschikbaarheid wordt dan vaak een probleem, met name bij 'one way rental'.

Australië camperland

Australië is een populair camperland en trekt kampeerliefhebbers van over de hele wereld die in dit enorm grote land een camper komen huren. Het land leent zich dan ook uitstekend voor een campervakantie. Het is er rustig, ruim, veilig en er zijn genoeg campings en unieke routes om een prachtige roadtrip te maken.

Australië telt ongeveer 22 miljoen inwoners en is onderdeel van de Gemenebest landen, en eert daarom ook het Engels vorstenhuis. Ook het naast gelegen eiland Tasmanië valt onder het gezag van Australië, vandaar dat Hobart ook een verhuurlocatie is op deze website.

Tips en wetenswaardigheden

De meeste Europese bezoekers vliegen op Sydney en Melbourne in het Zuid Westen, maar ook Perth in het Oosten weten steeds meer mensen te vinden als aanvlieg locatie. Bekende parken in Australië zijn Nullarbor Regional Reserve, Yellabina Regional Reserve en het Kakadu National Park.

Er is een groot aanbod aan camperverhuurders in Australië. Er zijn verhuurders gericht op backpackers, zoals Juicy, Mighty en Hippie campers, maar er zijn ook meer reguliere camperverhuurders zoals Apollo en Maui. Vanwege de wegen outback zijn er ook 4x4 wagen te huur. In ons systeem wordt elke verhuurder vergeleken met elkaar, let goed op de prijs maar vooral op het type camper en de verzekeringen.

De eigen risico’s kunnen in Australië hoog zijn, let daar op. Het kan vaak lonen een extra Zero Risk verzekering af te sluiten. Laat het ons weten als er vragen zijn, we helpen u graag.

Neem eten en drinken mee.

Als u een reis maakt kan het in Australië soms lang duren eer u weer de bebouwde kom in rijdt. Zorg daarom altjd voor voldoende eten en vooral ook drinken in de auto te hebben.

Left Hand Drive

in Australië rijdt men links, het was per slot van rekening een kolonie van Engeland. Omdat het toch enige gewenning vraagt voor ons Nederlanders om links te rijden willen we u adviseren om na de (lange) vlucht eerst de nodige rust te nemen. Met name op de lange uitgestrekte wegen waar je soms bijna geen verkeer tegen komt kan het gebeuren dat je zonder er erg in te hebben op de verkeerde kant van de weg rijdt, blijf alert!

Australie is uitgestrekt

Natuurlijk is Australië een mooi land, vanuit de luie stoel in Nederland ben je geneigd om alles te willen zien. Let goed op de afstanden bij het plannen van de route, het is geen feest om met elkaar 1000 km per dag af te leggen. Plan voldoende rustdagen in om echt te genieten van de vakantie.

Enkele campers in ons assortiment; van links naar rechts de Apollo Endeavour, Britz Challanger, Cheapa 6 berth, Jucy Condo en de Star Aquila

Apollo Endeavour Britz Challanger Cheapa 6 berth Jucy Condo Star Aquila

Hoewel Camperhuur Australië ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan AutohuurWereldwijd niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. AutohuurWereldwijd accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden* waarnaar in deze site verwezen wordt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Toch liever met een huurauto reizen dan met een camper? Kijk eens op Autohuur Australië, het aanbod van diverse verhuurders overzichtelijk op een rij, op prijs gesorteerd.

Verhuurders

Er zijn maar dan 10 camperverhuurders in Australië. Ze verschillen sterk van elkaar. Zo zijn er ‘backpack’ verhuurders zoals Juicy, Hippie Camper en Cheapa Camper die erg gericht zijn op de jongeren markt met kleinere en soms wat oudere wagens. De grotere en luxere verhuurders zoals Star RV en Apollo RV zijn de meer luxe verhuurders met echte motorhomes en geen hippie busjes. Andere verhuurders zijn Mighty, Maui, Britz en Spaceships met allemaal hun eigen modellen en kenmerken. In onze vergelijksysteem proberen we zoveel mogelijk duidelijk te maken in welke categorie elke verhuurder valt. Wanneer u vragen heeft of advies wilt kunt U ons altijd even bellen.

Credit Card - borg

Om een camper te huren is een creditcard verplicht. Als u het eigen risico niet afkoopt reklent me vaak een hoge borg. Soms wordt er zelfs omn twee credit cards gevraagd! Wat betreft het gebruik van de credit card, dDe verhuurders maken een print van de kaart voor de borgsom. Zorg dat er in ieder geval een paar duizend dollar op staat aangezien u naast de borg de creditcard veel zal gebruiken onderweg. Eten, benzine, campings, etc..

Hoewel CamperverhuurAustralie.nl ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan AutohuurWereldwijd niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. AutohuurWereldwijd accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Verzekeringen en meer

Alle campers worden aangeboden met verzekering. Voor meer details en de voorwaarden, klikt u op gedetailleeerde offerte of neemt u contact met ons op! Houd er wel rekening mee dat er een eigen risico en dus ook een borg geldt bij het huren van een camper. Dit eigen risico kan in Australië behoorlijk oplopen, vaak is het in Australi¨ een goed idee om voor een all inclusive pakket te kiezen, hierin is het eigen risico afgekocht. Dit bedrag wordt als borg bij het ophalen gereserveerd of zelfs echt uitbetaald met de creditcard en vrijgegeven wanneer de wagen wordt ingeleverd. In elk geval dient u dus wel in het bezit zijn van een creditcard.

BTW - GST

Zoals wij in Nederland BTW kennen, heeft Australië ook een verkoopbelasting, de GST. Deze verkoopbelasting varieert per plaats en wordt automatisch in de online-offerte meegenomen.

Disclaimer

Hoewel Camperverhuur Australië ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan Autohuurwereldwijd Group niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. Autohuurwereldwijd Group accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Toch liever met een huurauto reizen dan met een camper? Kijk eens op Autohuur Australië. Ook hier wordt het aanbod van diverse autoverhuurders overzichtelijk op een rij, op prijs gesorteerd.


CamperverhuurWereldwijd CamperverhuurAustralië.nl is partner van Travelhome - ANWB, lid van SGR en ANVR ©